Spatschermen voor de Vlees Sector

Ook in de vleesverwerkende sector helpen onze spatschermen. In veel slachthuizen, uitsnijderijen en andere bedrijven in de vleesverwerkende sector merkt men dat het Corona virus welig tiert. Steeds meer medewerkers raken besmet met het virus en uit onderzoek van het FNV blijkt dat medewerkers niet voldoende mogelijkheid hebben om genoeg afstand te bewaren. De vleesverwerkende sector staat hiermee voor een groot probleem. Er zijn inmiddels al enkele bedrijven op last van de overheid gesloten. De overheid voert als argument aan dat de werkgevers op 3 vlakken een oplossing – of in ieder geval bescherming – moeten bieden.

Corona maatregelen door werkgevers

De 3 punten waar het meest op wordt gelet zijn:

  • Huisvesting (veel medewerkers/uitzendkrachten wonen dicht op elkaar)
  • Vervoer van en naar het werk (medewerkers reizen vaak samen)
  • Ruimte en Hygiëne op de werkplek (medewerkers hebben niet voldoende ruimte op de werkplek/in de kleedkamers)

Aantal besmettingen stijgt

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft alle grote en middelgrote slachterijen al opgeroepen het personeel te laten testen op het coronavirus. “De resultaten van de testen onder medewerkers van enkele Nederlandse vleesbedrijven gaven een onverwacht hoog percentage besmette werknemers. Om eventuele verdere besmetting voor te zijn en om werknemers in deze bedrijven een veilige werkplek te kunnen blijven bieden, moet dit nu snel gebeuren.”

Als er nu niets gebeurt…

Als er nu niets gebeurt en het aantal besmettingen blijft stijgen worden er mogelijk bedrijven gesloten. Natuurlijk zit geen enkel bedrijf te wachten op een gedwongen sluiting, naast de geleden economische schade is ook de schade op het gebied van reputatie niet mals. Geen enkel vleesverwerkend bedrijf wil gedwongen gesloten worden door het corona virus.

Spatschermen als onderdeel van de oplossing?

Een hulpmiddel bij het naleven van de 1,5m afstand regels zijn onze spatschermen voor de vleesverwerkende industrie. Sinds begin maart 2020 worden onze spatschermen veelvuldig gebruikt in supermarkten, fabricagehallen, taxi’s en inmiddels ook in enkele slachthuizen. Om een oplossing te bieden aan verschillende bedrijven hebben wij spatschermen ontwikkeld voor de vleesverwerkende industrie. Wij maken de spatschermen op maat, zodat deze exact passen op de plek waar ze geplaatst worden. Spatscherm.com, een initiatief van De Laser Frezer, produceert allerlei soorten en maten kunststof onderdelen. Dit zorgt voor de beste prijs en een snelle levertijd.

Spatschermen tijdens transportbewegingen

Voor het naleven van de 1,5 meter afstandsregels tijdens het vervoer van en naar de werkplek kunnen wij onze “Taxi Schermen” aanbieden. Onze taxischermen zijn ontwikkeld voor de taxi branche en voor het bedrijfsleven. Door het toepassen van deze taxischermen kunnen er 3 personen in een kleine personenwagen plaatsnemen terwijl ze worden gescheiden middels onze spatschermen. Inmiddels hebben wij voor circa 150 auto soorten een perfect passend scherm ontwikkeld. Onze taxischermen zijn eenvoudig te plaatsen en te verwijderen zonder te schroeven of te boren.

Slagers Spat Scherm

Onze “Slagers Schermen” worden gemaakt van Polycarbonaat ( beschikbaar in Helder of Getint (ivm voedselveiligheid). Dit materiaal is temperatuurbestendig tot 120 graden Celcius. Onze hangende schermen worden voorzien van RVS beugels en RVS stoot hoeken zodat een duurzaam product wordt gerealiseerd.

  • Geschikt voor basische reinigingsmiddelen
  • Geschikt voor temperaturen t/m 120 graden
  • Geschikt voor temperaturen t/m -25 graden
  • Voordelig en ultra robuust

Resultaat voor vleesverwerkende sector

Met het correct toepassen van onze spatschermen kan worden aangetoond dat de werkgever zich zo veel mogelijk inspant voor een veilige leef- en werkomgeving. Tevens wordt de kans op besmetting aanzienlijk kleiner tijdens transportbewegingen en tijdens de werkzaamheden. Uiteraard wordt de onrust van het personeel aan productielijnen verminderd. Zeker op de lange termijn levert dit alles een winst op in productiviteit en een reductie in ziekmeldingen.

Benieuwd naar onze oplossing?

Voor meer informatie en of specifieke wensen stuur je een email naar info@spatscherm.com

–  Snelle levertijd, Goede kwaliteit, Uitstekend Geprijsd-